Blunder Jorginho kost Chelsea de kop in stadsderby tegen Arsenal

Blunder Jorginho kost Chelsea de kop in stadsderby tegen Arsenal

12-05-2021 23:09
11

Chelsea heeft in de strijd om Champions League-voetbal een kostbare nederlaag geleden. De Londense derby tegen Arsenal ging woensdagavond verloren door een fout van Jorginho: 0-1.

Chelsea moest woensdag winnen om de derde plaats over te nemen van Leicester City, dat dinsdag knap won bij Manchester United en Manchester City zo de landstitel bezorgde. Manager Thomas Tuchel had geen basisplaats ingeruimd voor Hakim Ziyech. De Duitser koos voor Mason Mount op rechts. Ook Reece James had een basisplaats.

Het was Arsenal dat na ruim een kwartier de leiding nam. Jorginho kreeg de bal, maar keek niet waar doelman Kepa Arrizabalaga stond. De terugspeelbal werd ternauwernood door Kepa van de lijn gehaald, echter kon de Spanjaard het doelpunt van Emile Smith-Rowe niet voorkomen: 0-1.

Chelsea voerde de druk op en leek na een uur ook op gelijke hoogte te komen. Christian Pulisic kopte na een uur raak, maar de VAR dacht daar anders over: buitenspel. Tuchel greep in en bracht Olivier Giroud in het veld en uiteindelijk ook Ziyech, die ruim twaalf minuten kreeg. In de slotfase was Chelsea nog dicht bij de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Met nog twee duels te gaan mag Arsenal nog hopen van deelname aan de Europa League. Chelsea lijkt geen fouten meer te kunnen maken en staat op de vierde plaats.