Helmond-speler haalt gram bij Graafschap-fans: 'Vielen ons aan, vergeet je niet'

Helmond-speler haalt gram bij Graafschap-fans: 'Vielen ons aan, vergeet je niet'

13-05-2021 07:13 Laatste update: 07:41
56

Orhan Dzepar was er woensdag extra op gebrand om het promotiefeestje van De Graafschap te verstoren. De speler van Helmond Sport is een kind van Go Ahead Eagles en werd in 2016 nog aangevallen door fans van De Superboeren.

"Dat zat nog wel in mijn achterhoofd. Het is mooi dat Go Ahead promoveert", laat Dzepar weten aan het Eindhovens Dagblad. De 24-jarige verdediger annex middenvelder woont nog altijd in Eefde, nabij Deventer. Hij werd de hele week al benaderd om De Graafschap dwars te zitten: een kratje bier, honderd euro in een café en een jaar lang gratis zijn auto wassen.

Dzepar speelde dan ook op het scherpst van de snede en droeg bij aan het 0-0 gelijkspel. "Het is mooi dat je een ander dwars kan zitten, zeker voor mij, ja. Mijn telefoon zal wel ontploffen." Hij haalt daarmee sportieve revanche voor het incident in 2016. Go Ahead won destijds in de play-offs van De Graafschap en promoveerde naar de Eredivisie. De Doetinchemse aanhang viel de feestvierende Go Ahead-spelers vervolgens aan op het veld. "Wij wilden feestvieren met onze supporters, toen vielen zij ons aan. Dat vergeet je niet, nee", zegt de linkspoot.