LIVE: ADO en VVV naar KKD, Feyenoord in play-offs, PSV bijna tweede (gesloten)

LIVE: ADO en VVV naar KKD, Feyenoord in play-offs, PSV bijna tweede (gesloten)

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 16:25do 13-05-2021 om 16:25

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 16:36do 13-05-2021 om 16:36

Ajax is kampioen, FC Utrecht gaat play-offs om Europees voetbal spelen en PEC Zwolle is al klaar, maar verder ligt alles nog open in de Eredivisie. Op deze Hemelvaartsdag wordt er om 14.30 uur een bomvolle 33ste speelronde in gang gezet: VoetbalPrimeur doet uiteraard live verslag van álle ontwikkelingen.

Strijd om plek twee
PSV jaagt op de voorrondes van de Champions League en verdedigt een voorsprong van één punt op AZ. De huidige nummer twee ontvangt PEC Zwolle, terwijl AZ op bezoek gaat bij FC Groningen.

Strijd om plek vier
Vitesse is nog één overwinning van Europees voetbal verwijderd. Voordat het in de laatste speelronde Ajax ontvangt, gaat het bij Fortuna Sittard op bezoek. Feyenoord heeft nog een kans om de play-offs te ontlopen, maar dan zal het zijn laatste twee wedstrijden allebei moeten winnen: te beginnen met Heracles Almelo-uit.

Strijd om plek acht
FC Groningen is al nagenoeg zeker van de play-offs om Europees voetbal: wie wordt naast FC Utrecht en Feyenoord/Vitesse de vierde club die zich plaatst voor het seizoenstoetje? Sparta (FC Utrecht-thuis) heeft op doelsaldo de achtste plek overgenomen van Heracles Almelo (Feyenoord-thuis). Fortuna Sittard (Vitesse-thuis) staat op drie punten achterstand en ook sc Heerenveen (FC Emmen-uit) en FC Twente (RKC Waalwijk-uit) hebben nog een klein kansje.

Strijd om lijfsbehoud
Het meest zenuwslopende gevecht van allemaal: nummer veertien RKC staat slechts vijf punten voor op de opgebloeide hekkensluiter ADO Den Haag en Willem II, FC Emmen en VVV-Venlo staan hier nog tussen. ADO ontvangt Willem II - pikant genoeg - in eigen huis, verder speelt RKC thuis tegen FC Twente, neemt FC Emmen het op tegen Heerenveen en speelt VVV een uitwedstrijd tegen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws