Ten Hag eerlijk over Ajax-huurling: 'Het perspectief voor hem is nu niet erg goed'

Ten Hag eerlijk over Ajax-huurling: 'Het perspectief voor hem is nu niet erg goed'

13-05-2021 12:05 Laatste update: 12:16
59

Op dit moment is er weinig perspectief voor Kik Pierie bij Ajax, vertelt Erik ten Hag. De 51-jarige oefenmeester ziet dat Pierie nog een aantal dingen moet verbeteren in zijn spel. 

Pierie kwam bijna twee jaar geleden naar Ajax. De twintigjarige verdediger speelde nog geen wedstrijd in de hoofdmacht en is wordt dit seizoen verhuurd aan FC Twente. "In Amsterdam is er op dit moment heel veel concurrentie", vertelt Ten Hag tegenover ESPN over mogelijkheden van Pierie bij Ajax. "Het perspectief bij ons is nu dus niet erg goed. Maar als er spelers vertrekken, kan dat gaan veranderen."

Ten Hag stelt dat Pierie nog stappen moet maken, voordat hij van waarde kan zijn voor Ajax. "Hij moet wedstrijdervaring opdoen in de Eredivisie. Hij heeft dat op hele jonge leeftijd al gedaan, bij Heerenveen. Hij deed het toen ook heel goed. Dat is de reden dat we hem gehaald hebben. Hij heeft veel potentie, maar tot nog toe heeft hij de stap niet gemaakt. Ik sluit niet uit dat hij dat alsnog gaat doen."

Pierie reageert bij Goedemorgen Eredivisie vervolgens op de woorden van Ten Hag. "Dan is het  goed voor mij om ergens anders ervaring op te doen, zoals Ten Hag zei. Ik wil volgend jaar veel spelen. Ik denk dat ik op zoveel punten nog kan ontwikkelen...  Het totale plaatje is er nog zeker niet."