De Eredivisiedroom van Volendam: 'Als Emmen en Fortuna het kunnen, dan wij ook'

De Eredivisiedroom van Volendam: 'Als Emmen en Fortuna het kunnen, dan wij ook'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 15:00za 15-05-2021 om 15:00

Laatste update: zaterdag 15 mei 2021 om 15:01za 15-05-2021 om 15:01

Komende zaterdag beginnen de play-offs om promotie/degradatie. De nummers drie tot en met acht uit de Keuken Kampioen Divisie strijden samen met de nummer zestien van het hoogste niveau om één ticket voor de Eredlvisie. VoetbalPrimeur blikt samen met de zes clubs die willen promoveren vooruit op het seizoenstoetje en richt zich nu op de nummer zes van de ranglijst: FC Volendam en ervaren kracht Boy Deul.

Het Andere Oranje was tot 2009 een vaak geziene gast op het hoogste niveau. Sinds de degradatie van twaalf jaar geleden speelt Volendams trots echter een treetje lager en de aanstaande play-offs zijn de uitgelezen mogelijkheid om daar een einde aan te maken. "Promotie was het eerste doel dat we hadden, maar gaandeweg het seizoen wisten we dat het ons niet ging lukken om dat direct te doen", zegt Deul tegen deze website. "We zien de play-offs dan ook als een herkansing. Dit is dé kans om het alsnog te doen."

De aanvallende middenvelder weet waar hij het over heeft. Twee keer eerder, met FC Emmen, kreeg hij de kans om via de nacompetitie naar de Eredivisie te gaan. De lessen van die mislukte pogingen neemt hij mee naar het heden. "Het is erop of eronder. Als je niet als team speelt, gaat het sowieso niet lukken. Ik weet nog dat het hele spannende wedstrijden zijn en dus hoop ik dat we scherp zijn en dat de intensiteit goed is. We moeten beseffen dat alles bij één keer verliezen meteen over is. Als je dat blijft onthouden, kan het heel mooi worden."

Angst voor de concurrentie heeft Volendam in ieder geval niet. "We hebben dit seizoen al eens van NAC, Almere City, De Graafschap en Cambuur gewonnen en dat wil wel zeggen dat we niet onderdoen voor de andere teams die meespelen", zegt Deul. "Zo gaan we er ook in. Er liggen zeker kansen en als wij het balletje goed rond laten gaan, ons positiespel spelen en de taken uitvoeren kunnen we het halen. Zo voetballen we al het hele seizoen en zo blijven we dat ook in de play-offs doen. Wedstrijd voor wedstrijd."

Promotie is geen verplichting voor de Wijdbroeken. Toch weet de 33-jarige middenvelder dat zijn club klaar is voor een stap omhoog, mocht het feestje aan het einde van de fit toch gevierd kunnen worden. "Wij werken hier met een hele goede jeugdopleiding, hebben met Wim Jonk en zijn staf Eredivisiewaardige begeleiding en spelen heel aantrekkelijk voetbal. Als we naar het hoogste niveau gaan, dan willen we daar ook jaren blijven. Als clubs als FC Emmen en Fortuna Sittard het kunnen, dan kunnen wij dat ook."

De play-offs worden dit seizoen over één wedstrijd gespeeld. FC Volendam speelt zaterdag om 16.30 uur uit tegen NAC Breda en treft bij winst de nummer zestien van de Eredivisie. Op zondag 23 mei staat de finale gepland. Als de dijkbewoners die eindstrijd halen, spelen ze tegen De Graafschap, Roda JC, Almere City of NEC om een plekje in de Eredivisie.

(Guy Habets/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws