Fortuna Sittard strikt gamegigant als mede-eigenaar en nieuwe investeerder

Fortuna Sittard strikt gamegigant als mede-eigenaar en nieuwe investeerder

13-05-2021 12:12
40

Fortuna Sittard gaat in zee met gamegigant Azerion. Het Amsterdamse internetbedrijf wordt mede-eigenaar van de Limburgse eredivisionist door twintig procent van de aandelen over te nemen.

Fortuna was lang in gesprek met de Turkse mediatycoon Acun Ilicali, maar die overname ketste vorige maand af. Nu heeft de club dus een alternatief gevonden. 'Met de kapitaalinjectie biedt Azerion, bij het grote publiek bekend van games als Habbo Hotel, Governor of Poker en Hotel Hideaway, de Limburgse traditieclub de middelen om te beantwoorden aan de sportieve en organisatorische ambities', klinkt het in een verklaring.

"Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion", zegt Isitan Gün, voorzitter van Fortuna Sittard. "Azerion is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde impact en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie."

Fortuna laat weten dat Azerion niet alleen een geldelijke investering in de club doet, maar ook een 'gezonde en succesvolle groei wil bewerkstelligen op het gebied van organisatie, commercie en fanbase'. 'Met als doel Fortuna Sittard te helpen een stabiele middenmoter in de Eredivisie te worden.'

"In de voetbalwereld worden technologie en innovatieve en interactieve manieren van communicatie steeds belangrijker en daarom geloof ik dat deze samenwerking een goed voorbeeld is van hoe deze domeinen elkaar versterken", laat Gün weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s