'Ik kon ook naar Engeland, maar PSV deed er alles aan om mij aan te trekken'

'Ik kon ook naar Engeland, maar PSV deed er alles aan om mij aan te trekken'

13-05-2021 12:26
93

Ibrahim Sangaré is vastberaden om zijn periode bij PSV tot een succes te maken. De 23-jarige middenvelder kreeg afgelopen zomer meteen een goed gevoel bij de Eindhovense club, die hij verkoos boven een transfer naar de Premier League.

PSV nam Sangaré voor negen miljoen euro over van Toulouse. "Ik voelde oprechte belangstelling van PSV in mij als persoon", zegt de Ivoriaan tegen De PSV Supporter. "Natuurlijk, je kunt altijd naar een andere club verkassen. Maar als je je écht gewild voelt – en PSV deed er alles aan om mij aan te trekken – dan streelt dat. Ik kon inderdaad ook naar Engeland. Ik heb gekeken naar de sportieve uitdaging. Het verhaal en het project van PSV spraken me erg aan."

Wedden

Meer odds

"Toen PSV interesse toonde, heb ik via Whatsapp twee keer met Nicolat Isimat-Mirin gesproken die op huurbasis met mij bij Toulouse speelde", vervolgt Sangaré. "Hij heeft me veel goeds verteld over de clubleiding van PSV. Hij heeft me echt enthousiast gemaakt over het project van PSV. Zijn woorden hebben zeker geholpen om ervoor te kiezen naar Eindhoven te komen."

Sangaré wil zo snel mogelijk de tweede plaats veiligstellen met PSV, maar kijkt ook alvast naar volgend seizoen. "We gaan er alles aan doen om dan de landstitel te winnen. Ik wil verder niet over een carrièreplanning nadenken. Ik wil eerst hier mijn sporen nalaten. Dat kan ik alleen maar doen door de club te helpen een prijs te winnen. Dat is mijn doel."