Groningen dolblij met 'freak' Robben: 'Soms kan het ook wel té ver gaan'

Groningen dolblij met 'freak' Robben: 'Soms kan het ook wel té ver gaan'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 13:46do 13-05-2021 om 13:46

Mark-Jan Fledderus roemt de invloed van Arjen Robben op FC Groningen. De 96-voudig international kon vorige week eindelijk zijn stempel drukken op het spel van de Trots van het Noorden, maar naast het veld is hij al veel langer belangrijk.

"Voor de buitenwereld heeft Arjen pas afgelopen weekeinde echt zijn invloed gehad op FC Groningen. Wij intern weten dat het al het hele jaar het geval is", zegt de technisch directeur tegen ESPN. "Niet op de manier zoals Arjen het zelf graag ziet, hij wil op het veld het verschil maken. Gelukkig kon hij dat zondag doen. Maar zijn invloed in de kleedkamer, in het krachthonk, op het trainingsveld, de manier waarop hij zich voorbereidt, de manier waarop hij zich gedraagt, in alles is hij het ultieme voorbeeld."

"Soms kan het ook wel té ver gaan", vervolgt Fledderus. "Hij bereidt zich in alles wel extreem en extreem goed voor. Soms zou je hem bijna een freak kunnen noemen. Maar dat heeft hem ook ver gebracht en het is mooi dat jonge jongens dat nu bij ons zien. Hij zorgt altijd de grenzen op. Het is een ongekende professional en ook een heel fijne persoonlijkheid om in de club te hebben."

Fledderus gaf al aan dat Groningen dolgraag wil verlengen met Robben. De aanvaller wil daar na dit seizoen over nadenken. Hij begint donderdag op de bank in het thuisduel met AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws