De Graafschap-voorzitter Mos laaiend: Daar zat zoveel agressie bij, niet normaal

De Graafschap-voorzitter Mos laaiend: "Daar zat zoveel agressie bij, niet normaal"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 14:18do 13-05-2021 om 14:18

De Graafschap-voorzitter Martin Mos is donderdagochtend ontwaakt met een zware kater. Niet alleen door het mislopen van directe promotie naar de Eredivisie, vooral door de rellen na afloop in Doetinchem. Mos werd zelf ook slachtoffer en is laaiend.

De Graafschap speelde op de laatste speeldag van de Eredivisie doelpuntloos gelijk tegen Helmond Sport, waardoor Go Ahead Eagles langszij kwam en op doelsaldo een Eredivisie-ticket greep. Na afloop zorgde een groep van 150 relschoppers voor ongeregeldheden bij het stadion, waarbij werd gegooid met stenen, fakkels, vuurwerk en glas en twee ME'ers lichtgewond raakten. Mos schaamt zich diep voor de 'regelrechte schande'.

"Het is aan de politie er nu werk van te maken. Dit stelletje randdebielen moet keihard worden aangepakt", reageert Mos in de Gelderlander. Hij herkende geen daders en betwijfelt of de relschoppers wel supporters van De Graafschap zijn. "Ik ken heel veel mensen in Doetinchem, maar heb niemand herkend. Onze harde kern, de leden van Brigata Tifosi, was in ieder geval al naar huis. Ik heb enkelen van hen later nog gesproken."

'Traumatische ervaring'
Zelf kwam Mos met de schrik vrij. De taxi die hem naar huis bracht, werd bekogeld met stenen. Daarbij sneuvelden de ruiten. "Ik was net op weg naar de auto toen een groep volstrekte idioten met stenen begon te gooien", aldus Mos. "Daar zat zoveel agressie bij, niet normaal. Zoiets heb ik nooit eerder gezien. De chauffeur moest vluchten en ik ben ook gaan rennen om weg te komen. Gelukkig zijn we er allebei zonder kleerscheuren van afgekomen. Maar voor de chauffeur was het een traumatische ervaring. De schade aan de taxi was enorm."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws