Advocaat maakt uitzondering bij Feyenoord: 'Nu moet hij het maar laten zien'

Advocaat maakt uitzondering bij Feyenoord: 'Nu moet hij het maar laten zien'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 14:59do 13-05-2021 om 14:59

Nicolai Jörgensen krijgt donderdag een spaarzame kans van Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Bij zijn eerste start sinds februari moet de Deense spits 'laten zien wat hij kan'.

Advocaat wordt bij ESPN gevraagd naar de reden van de basisplek voor Jörgensen. Na een stilte: "Omdat we hem toch nog een keer de kans willen geven om te laten zien wat hij écht kan. Dit seizoen hebben we te weinig gezien. Wat ik heb gezegd? Dat hij gewoon zijn eigen spel moet spelen en dat hij beoordeeld wordt in de box."

Jörgensen is niet gevaarlijk genoeg in het penaltygebied van de tegenstander, vindt Advocaat. "Hij heeft nogal veel de neiging om in de bal te komen. Dat kan soms ook, maar niet continu. De kwaliteiten heeft hij, maar nu moet hij het maar laten zien."

Jörgensen krijgt ook een kans, omdat Bryan Linssen ontbreekt. "Die is geblesseerd geraakt op de training", verklaart Advocaat, die een zege op Heracles Almelo verawcht. "We hebben nu twee keer achter elkaar verloren, dus het wordt tijd dat ze laten zien dat ze in elk geval nog kunnen winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Heracles - Feyenoord?

Zege Heracles
26%
Zege Feyenoord
29%
Gelijkspel
45%
(332 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws