PSV heeft Champions League-ticket officieus binnen door gelijkspel AZ

PSV heeft Champions League-ticket officieus binnen door gelijkspel AZ

13-05-2021 16:22 Laatste update: 16:47
213

PSV begint volgend seizoen in de tweede voorronde van de Champions League. Door de 4-2 overwinning op PEC Zwolle en het doelpuntloze gelijkspel van AZ bij FC Groningen zijn de Eindhovenaren door het veel betere doelsaldo alleen nog in theorie van de tweede plek te stoten.

Het verschil op de ranglijst met nog twee speelronden te gaan was voor de aftrap één punt. Bij een zege van PSV op PEC Zwolle móést AZ dus winnen van FC Groningen. Dat bleek echter een onbegonnen zaak. De Alkmaarders raakten in de beginfase paal en lat via Teun Koopmeiners, waarna Bruno Martins Indi in de rebound ook niet wist te scoren.

Veel viel er vervolgens niet te beleven in Groningen. AZ-trainer Pascal Jansen probeerde wat te forceren met het inbrengen van Myron Boadu voor Zakaria Aboukhlal, maar dat sorteerde geen effect. Het bleef bij 0-0, waardoor AZ het Champions League-ticket kan vergeten. Tien minuten voor tijd viel Arjen Robben nog in voor Alessio Da Cruz.

PSV had in het Philips Stadion weinig moeite met PEC Zwolle, dat al veilig is. De manier waarop de Eindhovenaren op voorsprong kwamen, was ronduit lachwekkend. Yuta Nakayama speelde de bal vervelend terug op doelman Xavier Mous, die de bal niet onder controle kreeg op de doellijn: 1-0.

Na de openingstreffer liep PSV makkelijk weg bij PEC. Donyell Malen maakte de 2-0 op aangeven van Yorbe Vertessen en de Belgische aanvaller tekende even later zelf voor de 3-0. In de tweede helft pikte ook Eran Zahavi een goal mee. De Israëlische spits droeg het op aan zijn vrouw en kinderen, die vorige week het slachtoffer werden van een brute huisoverval.

Immanuel Pherai en Samir Lagsir - prachtige goal - redden nog de eer voor PEC Zwolle, maar het Champions League-ticket van PSV kwam geen moment meer in gevaar: 4-1. Roger Schmidt, trainer van de Eindhovense club, heeft daarmee zijn doelstelling bij PSV behaald.