ADO-spelers over veelbesproken 'piep van de grensrechter': Heel verwarrend

ADO-spelers over veelbesproken 'piep van de grensrechter': "Heel verwarrend"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 16:58do 13-05-2021 om 16:58

ADO Den Haag-routinier Gianni Zuiverloon verscheen zondagmiddag gelaten voor de camera van ESPN: de hekkensluiter van de Eredivisie verloor in eigen huis met 1-4 van concurrent Willem II en is komend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. Zuiverloon plaatst echter zijn vraagtekens bij de veelbesproken tweede goal van De Tricolores.

Het was het meest opvallende Eredivisie-moment op Hemelvaartsdag: ADO dacht dat Willem II was teruggefloten wegens buitenspel en hield al in, Vangelis Pavlidis schoot voor de zekerheid de bal binnen en de VAR kende Willem II tóch nog een doelpunt toe. "Het was heel verwarrend", aldus Zuiverloon. "Wij hoorden met zijn allen met piepje van de grensrechter. Dus wij denken: er is gefloten, hij blijft met zijn vlag omhoog staan, als het goed is. En als het ware: iedereen stopt ermee. En daarom valt die goal, echt heel vreemd."

Interviewer Hans Kraay reageerde stomverbaasd. "Dan had je op het veld moeten staan, dan hoorde je dat. Maar daarom stopte dus iedereen", reageerde Zuiverloon. "Achteraf gezien is het dus een legitieme goal. Alleen: doordat wij iets horen en we zien de grensrechter, stoppen we ermee. Wat ook niet goed is, maar dat is dus de reden."

Zuiverloon was echter realistisch genoeg om niet alleen naar dat moment te wijzen. "Het is niet dat we het in deze wedstrijd hebben verkloot, het is daarvoor al misgegaan. Maar het is wel zonde: je geeft jezelf zo'n kans (ADO had zijn twee voorgaande wedstrijden gewonnen en had opeens weer een kans om zich te handhaven, red.) en je zet jezelf in deze positie, om eigenlijk nog een wonder te verrichten. En dan is het eigenlijk zuur dat je op deze manier eraf gaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws