Ajax wil Brobbey terughalen van RB Leipzig: 'Ik weet dat Overmars ermee bezig is'

Ajax wil Brobbey terughalen van RB Leipzig: 'Ik weet dat Overmars ermee bezig is'

13-05-2021 17:44 Laatste update: 18:50
228

Ajax onderzoekt de mogelijkheid om Brian Brobbey terug te halen van RB Leipzig. Dat bevestigt Erik ten Hag. De negentienjarige spits tekende in maart een lucratief vierjarig contract in Duitsland, maar sindsdien is er veel veranderd.

De twee mannen die verantwoordelijk voor zijn komst - trainer Julian Nagelsmann en technisch manager Markus Krösche - verlaten RB Leipzig voor respectievelijk Bayern München en Eintracht Frankfurt. Nagelsmann was één van de redenen voor Brobbey om voor de nummer twee van Duitsland te kiezen. Ajax ziet nu kansen voor een opmerkelijke wending.

"Ik weet dat Overmars daarmee bezig is", zegt Ten Hag op de persconferentie na de 3-1 zege op VVV-Venlo over het terughalen van Brobbey. "Maar ik weet echt niet of het mogelijk is om hem terug te kopen. Ik weet ook nog niet hoe Brobbey daar precies instaat. Hij is daar zelf nog niet heel uitgesproken over geweest. Maar dat snap ik ook wel. Hij heeft daar nog niet eens een wedstrijd gespeeld."

Brobbey verruilt Ajax na dit seizoen sowieso transfervrij voor RB Leipzig. Het is onduidelijk onder welke voorwaarden Marc Overmars en Ten Hag hem eventueel willen terughalen.