'Nooit vergeten waar we vandaan komen: kist al besteld en cake al uitgedeeld'

'Nooit vergeten waar we vandaan komen: kist al besteld en cake al uitgedeeld'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 17:41do 13-05-2021 om 17:41

FC Emmen had na 22 van de 34 speelrondes slechts zes punten, maar is – met nog één wedstrijd voor de boeg – al ontsnapt aan directe degradatie. Trainer Dick Lukkien wil nu ook de play-offs om promotie/degradatie ontlopen, maar is trots op de wederopstanding voor zijn team.

Emmen verloor medio februari in de laatste minuut van concurrent RKC Waalwijk en leek toen gezien. De ploeg van Lukkien heeft sindsdien echter 21 punten gepakt en is niet meer te achterhalen door VVV-Venlo en ADO Den Haag. Vooralsnog lijkt het erop dat Emmen na het reguliere seizoen nog aan de bak moet, maar Lukkien vindt dit al een hele prestatie. "We moeten nooit vergeten waar we vandaan komen", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Toen was onze kist al besteld en werd de cake al uitgedeeld. We leven nog."

Emmen staat één punt achter nummer vijftien Willem II, maar is qua doelsaldo in het nadeel. Op de laatste speeldag zal er dus gewonnen moeten worden van het al gedegradeerde VVV, maar ook in dat geval is men afhankelijk van de ontwikkelingen tijdens Willem II-Fortuna Sittard. "Een gelijkspel bij ADO Den Haag – Willem II was top geweest", aldus Lukkien. "Maar bij rust (0-3, uiteindelijk werd het 1-4, red.) was al duidelijk dat dat een kansloos verhaal was. Helaas heeft uiteindelijk ook RKC nog van FC Twente gewonnen. Die zijn uit beeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Blijft FC Emmen in de Eredivisie?

Ja, direct
36%
Ja, via de play-offs
51%
Nee
13%
(778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws