Ten Hag moppert: 'Ik haalde hem naar de kant vanwege het EK deze zomer'

Ten Hag moppert: 'Ik haalde hem naar de kant vanwege het EK deze zomer'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 18:34do 13-05-2021 om 18:34

Erik ten Hag maakt opnieuw duidelijk dat Kamaldeen Sulemana bovenaan het Ajax-lijstje staat. Maar de komst van de Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland is nog allerminst zeker. Over huurling Oussama Idrissi is nog geen beslissing genomen, aldus de trainer.

Ajax-directeur Marc Overmars ging deze week op bezoek in Denemarken om Sulemana te overtuigen van een transfer. Ook Ten Hag is gecharmeerd van de negentienjarige aanvaller. "Hij is een aantrekkelijke speler die technisch vaardig is en op avontuur gaat en heel veel snelheid heeft", aldus de trainer, die zich donderdag ook al positief uitliet over Sulemana. "We moeten nu kijken of we zijn komst kunnen concretiseren. Of zijn komst mogelijk is."

In Amsterdam is nog geen beslissing gevallen over Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller kwam als huurling over van Sevilla, nadat Quincy Promes naar Spartak Moskou vertrok. Ten Hag gaf hem echter weinig speeltijd. "Maar dat komt ook omdat hij Dusan Tadic voor zich heeft", verklaart de trainer. "Ik ben zeer tevreden over Oussama. Hij deed het uitstekend op de training en past als persoon ook bij ons."

Klaassen
In de eerste helft van Ajax - VVV-Venlo viel Davy Klaassen uit met een blessure aan zijn bovenbeen. De eerste diagnose is dat het meevalt. "Het was nogal een overtreding, waar niet voor gefloten werd", moppert Ten Hag over de charge van VVV-verdediger Arjan Swinkels. "Ik haalde hem uit voorzorg naar de kant. Met het oog op het duel van zondag met Vitesse, maar vooral vanwege het EK deze zomer."

Oranje-bondscoach Frank de Boer neemt Klaassen vrijdag op in de voorselectie voor het EK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws