Sancho en Haaland schieten herrezen Dortmund naar eremetaal

13-05-2021 22:40
21

Borussia Dortmund heeft de DFB-Pokal aan de prijzenkast toe mogen voegen. De geelzwarten schoten in de finale tegen RB Leipzig voor rust drie keer op doel en daaruit haalden ze de maximale score, waarna het kwartet in de slotfase vol werd gemaakt: 4-1.

Zoals verwacht was Leipzig de ploeg die in het Olympiastadion in Berlijn het balbezit had en de meeste druk uitoefende op de vijandelijke helft. Dortmund wachtte rustig af, wetend dat de kansen voor de rappe aanvallers wel zouden komen. Na vijf minuten sorteerde de tactiek van trainer Edin Terzic al effect: Jadon Sancho zette de openingstreffer op het bord en zorgde dat zijn ploeg daarmee nog wat rustiger aan kon doen.

Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga, liet het er niet bij zitten. De formatie van Nagelsmann ging op dezelfde voet verder, maar moest nog in de eerste helft wederom een tegengoal incasseren. Erling Haaland dolde Dayot Upamecano en verdubbelde de marge (0-2), waarna het in de blessuretijd van de eerste helft nogmaals toesloeg via Sancho en de buit wel binnen leek.

Het duurde na rust tot de zeventigste minuut voor het vele balbezit van Die Roten Bullen eens wat opleverde. Dani Olmo wist de 1-3 aan te tekenen en er gloorde hoop voor de Red Bull-club, maar in de slotfase besliste Haaland het duel. De wederopstanding van BVB in de laatste weken levert dus eremetaal op: in de Bundesliga heeft de ploeg van Terzic na een inhaalrace een Champions League-ticket in handen en door de bekerwinst eindigt het seizoen alsnog met een prijs.