Real knokt zich naar zege en maakt Spaanse titelstrijd een Madrileens onderonsje

13-05-2021 23:51
36

De Spaanse titelstrijd wordt in de laatste twee speelrondes in Madrileens voordeel beslecht. Real Madrid won donderdagavond met 4-1 bij Granada en is daardoor de enige serieuze rivaal van stadgenoot en koploper Atlético.

Na het puntenverlies van Barcelona van dinsdagavond bij Levante (3-3) en de 2-1 overwinning die Atléti gisteren boekte, wist Real dat het met een zege goede zaken zou doen. De Catalanen zouden daardoor op een schier onoverbrugbare achterstand worden gezet, de titelrace daarmee tot een Madrileens onderonsje te maken. De goal van Luka Modric na zeventien minuten kwam dan ook op een goed moment.

De Koninklijke had, net als vele andere ploegen, moeite met het stugge Granada. De vroege openingstreffer hielp de mannen van trainer Zinédine Zidane om de rust te bewaren en dankzij de 0-2 van Rodrygo, die vlak voor rust raak schoot, was een veilige marge bereikt. Na rust werd het nog heel even spannend toen Jorge Molina er 1-2 van maakte, maar al snel stelden Alvaro Odriozola en Karim Benzema orde op zaken.

Met die 1-4 zet Real zich met nog twee wedstrijden te gaan op twee punten van stadgenoot Atlético. Daarbij hebben Los Merengues het voordeel van een beter onderling resultaat, dat in Spanje belangrijker is dan het doelsaldo. Als Atléti in de laatste twee wedstrijden één keer punten laat liggen en Real alles wint, is die laatste ploeg kampioen. Diego Simeone en zijn mannen hebben alles wel nog in eigen hand.