'Het is toch gek van Ajax? Waarom geef je zo'n jongen niet wat meer tekengeld?'

'Het is toch gek van Ajax? Waarom geef je zo'n jongen niet wat meer tekengeld?'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 07:15vr 14-05-2021 om 07:15

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 08:44vr 14-05-2021 om 08:44

De gekke situatie rond Brian Brobbey kwam donderdag ter sprake bij Studio Voetbal. Ajax wil de spits in Amsterdam houden en lijkt een serieuze poging te willen wagen bij RB Leipzig, vanaf aankomende zomer zijn nieuwe werkgever. Theo Janssen snapt Ajax wel, Ibrahim Afellay vindt het maar raar. 

Brobbey tekende onlangs voor vier jaar bij Leipzig, maar de situatie is veranderd nu trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche weggaan. Ajax-trainer Erik ten Hag sprak donderdag de hoop uit dat Brobbey blijft. "Dat Ten Hag zich er op deze manier over uitspreekt geeft aan dat hij goed contact heeft met zo'n jongen, lijkt me", zegt Afellay.

"Je gaat toch niet polsen bij een club als een speler niet wil? Het is toch ook gek van Ajax? Waarom geef je zo'n jongen op zo'n moment dan niet wat meer tekengeld? Nu moet je misschien nog een transfersom gaan betalen", vervolgt hij.

"Misschien wil hij hem net over de streep trekken", antwoordt Janssen. "Hij zal misschien twijfelen. Waarom? Misschien toch een beetje angstig omdat de trainer en technisch directeur weg zijn, maar ik denk dan: als zo'n grote club je wil, kun je je daar ook verder ontwikkelen. Bij Ajax is hij ook tweede keus. Als Ajax een goede spits zoekt, zijn ze sowieso een aardig bedrag kwijt als ze er een aan willen trekken. Brobbey kennen ze en daar weten ze van dat hij het kan brengen, ook in belangrijke wedstrijden. Ik snap dat ze hem terug willen halen."

Pierre van Hooijdonk snapt de heisa niet zo. "Als jij ziet dat de trainer en technisch directeur weggaan, is dat dan voldoende voor jou om te denken: wow? Ik zou niet in paniek raken."

Naar verluidt wil directeur voetbalzaken Marc Overmars met Leipzig in gesprek over Brobbey, die benieuwd is naar wat Ajax hem te bieden heeft. In Duitsland tekende de spits voor om en nabij de drie miljoen euro per jaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft dit Brobbey-plan van Ajax kans van slagen?

Ja
41%
Nee
59%
(7699 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws