De Graafschap treurt na: 'Dit is een enorme klap, ik ben er kapot van'

De Graafschap treurt na: 'Dit is een enorme klap, ik ben er kapot van'

Melvin Platje kon na de 0-0 van De Graafschap tegen Helmond Sport, waardoor de Superboeren directe promotie naar de Eredivisie misliepen, maar moeilijk opgevrolijkt worden. De ingevallen spits miste in de laatste seconden een enorme kans op de winnende goal.

Diep in blessuretijd viel de bal goed voor de cultspits en kon hij alleen op doelman Rowen Koot af. "Ik had die bal binnen moeten schieten", zegt Platje schuldbewust tegen De Gelderlander. "Maar de teen van de keeper zat ertussen. Dit is een enorme klap, ik ben er kapot van. We hadden de promotie verdiend."

In tegenstelling tot collega-spits Ralf Seuntjens, die de speelwijze van Helmond Sport bekritiseerde, zocht de 32-jarige Noord-Hollander het vooral bij zijn eigen ploeg. "Het was hetzelfde liedje als afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax (1-1, red). We hebben de laatste wedstrijden veel te veel kansen gemist."

De Graafschap moet zich snel zien te herpakken. Zaterdag staat de nacompetitie-confrontatie met Roda JC alweer op het programma. "We moeten dit verwerken en zaterdag zullen we er moeten staan", zei Platje met een gezicht alsof hij zich dat moeilijk kon voorstellen. "Toch moet het, hoe zwaar het ook is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s