Feyenoord maakt nieuwe teammanager bekend en zet supporters op verkeerde been

Feyenoord maakt nieuwe teammanager bekend en zet supporters op verkeerde been

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 11:10vr 14-05-2021 om 11:10

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 11:13vr 14-05-2021 om 11:13

Feyenoord heeft in de persoon van Frank Boer een nieuwe teammanager gevonden. Hij volgt na dit seizoen de naar veertien jaar vertrekkende Bas van Noortwijk op.

Frank Boer, niet te verwarren met Oranje-bondscoach Frank de Boer, was hiervoor sociaal-maatschappelijk spelersbegeleider bij Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen is blij dat hij eindelijk iemand gevonden heeft die Van Noortwijk opvolgt.

"De afgelopen maanden hebben we uitgebreid gezocht naar iemand met de kwaliteiten voor de veeleisende functie teammanager Feyenoord 1. We hebben met een groot aantal kandidaten gesproken, mensen van zowel buiten als binnen de club, en Frank kwam daarbij als beste uit de bus. Hij is doortastend, duidelijk, een uitstekende communicator en bovendien iemand uit eigen gelederen die de spelersgroep en organisatie goed kent. Een goede match dus", zegt Arnesen op de clubsite. 

Boer denkt dat zijn oude functie gelijkenissen toont met zijn nieuwe. "In beide gevallen ben je nadrukkelijk bezig met het creëren van randvoorwaarden waardoor anderen kunnen presteren op de plek waar het moet: het veld. Dat is iets wat me goed ligt en waar ik heel veel belang aan hecht. Ik kijk er dan ook naar uit om Bas van Noortwijk op te volgen als teamanager van Feyenoord. Een eer en een nog mooiere uitdaging."

Feyenoord zette de supporters bij de bekendmaking van het nieuws even op het verkeerde been. Zij dachten dat ze te maken hadden met Frank de Boer, bondscoach van Nederland. 'Goed dat die foto erbij stond... Was de bakstenen voor het Maasgebouw al bijna aan het inladen', schrijft een supporter gekscherend. 'Willen jullie ons niet meer zo laten schrikken? Dank', aldus een andere supporter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws