Belangstelling uit Nederland voor veelbesproken De Jongh: 'Gaat het niet worden'

Belangstelling uit Nederland voor veelbesproken De Jongh: 'Gaat het niet worden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 13:00vr 14-05-2021 om 13:00

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 13:14vr 14-05-2021 om 13:14

Pieter de Jongh hoopt snel weer onder de pannen te zijn. De 50-jarige trainer uit Asperen was ook in gesprek met een Nederlandse club.

De Jongh werd in één klap wereldberoemd in Nederland toen een video uit Zimbabwe viraal ging. Hij sprak als trainer van FC Platinum de pers toe in een mix van matig Engels en Nederlands. Daar werd in Nederland lacherig om gedaan, maar in Afrika is De Jongh een grote meneer. Na zijn vertrek bij Platinum hoopt hij snel op een nieuwe klus.

"Ik verwacht binnenkort rond te zijn met een nieuwe club", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "In Azië. Gisteren is de ramadan afgelopen, daarna is het bij veel clubs in Azië nog een weekje vakantie. En dan wordt het leven weer normaal. Het ziet er goed uit, drie clubs hebben zich gemeld."

De Jongh wil niet prijsgeven om welke club het gaat. Ook de Nederlandse club wordt geheim gehouden. "De Nederlandse club die belangstelling had, gaat het niet worden. We hebben een goed gesprek gehad, maar om verschillende redenen kwamen we er niet uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws