Van de Kerkhof duidelijk: 'Dat is een plicht voor PSV, moet komend seizoen beter'

Van de Kerkhof duidelijk: 'Dat is een plicht voor PSV, moet komend seizoen beter'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 12:55vr 14-05-2021 om 12:55

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 13:36vr 14-05-2021 om 13:36

Clubiconen René en Willy van de Kerkhof zijn gematigd tevreden over het Eredivisie-seizoen van PSV. De Eindhovenaren stelden donderdagmiddag officieus de tweede plaats veilig, wat recht geeft op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League.

Willy is in zijn oordeel iets milder dan zijn broer René. Eerstgenoemde ziet het behalen van de tweede plaats als een soort beloning. "Absoluut. Zondag laten zien dat je terecht tweede bent geworden in de Eredivisie. De tweede plaats is voor PSV een goede afsluiting van de competitie", laat hij weten in het radioprogramma WAKKER! van Omroep Brabant

René erkent dat de tweede plaats het hoogst haalbare was dit jaar, maar baalt daar wel van. "PSV is verplicht om elk jaar kampioen te worden of tweede", stelt het clubicoon. "Het voetbal dat we afgelopen jaar van PSV hebben gezien was soms goed, maar vaker veel minder goed. Dat moet het aankomende seizoen echt beter."

PSV eindigt het seizoen aankomende zondag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ook voor Utrecht staat er niet heel veel meer op het spel. De Domstedelingen zijn zeker van de play-offs voor Europees voetbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws