Breaking news

Oranje Leeuwinnen kennen eerste drie obstakels tijdens verdedigen EK-titel

De Boer moet Babel en Strootman nu al teleurstellen: Dat leek me niet gepast

De Boer moet Babel en Strootman nu al teleurstellen: "Dat leek me niet gepast"

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 13:08vr 14-05-2021 om 13:08

Bondscoach Frank de Boer neemt routiniers Ryan Babel en Kevin Strootman niet mee naar het EK. De aanvaller van Galatasaray (34) en de middenvelder van Genoa (31) waren de afgelopen jaren vaak van de partij in de Oranje-selecties, maar behoren niet tot de 34-koppige voorselectie van Oranje.

Strootman viel tijdens de vorige interlandperiode al op het laatste moment af, maar Babel maakte nog minuten in de WK-kwalificatieduels tegen Letland en Gibraltar. "Moeilijke keuzes? Ja, zeer zeker moeilijke keuzes. Vooral op persoonlijk niveau", laat de Boer weten aan de officiële kanalen van OnsOranje. "Ik heb met Ryan altijd fantastisch gewerkt (ook bij Ajax, red.), met Kevin natuurlijk ietsje minder."

Babel was er in 2006 al bij tijdens het WK en had komende zomer voor zijn 'laatste kunstje' kunnen gaan. "Ik weet dat hij er erg naar uitgekeken had", aldus De Boer. "Dus op persoonlijk vlak is dat heel lastig om keuze te maken. Vandaar dat ik dat soort jongens ook gewoon persoonlijk opbel, dat er op dit moment geen ruimte voor hem is bij de selectie."

De Boer heeft zijn definitieve selectie naar eigen zeggen al redelijk in zijn hoofd zitten. Daarom heeft hij ook besloten om Babel niet mee te nemen tijdens het eerste trainingskamp, waar de definitieve selectie vorm moet krijgen. "Om dan op dát moment te zeggen: je zit er niet bij...", verklaart de bondscoach. "Dat leek me niet gepast voor hem. Vandaar dat ik het zo heb medegedeeld. Dat doe je altijd in een persoonlijk gesprek, maar het zijn niet de makkelijkste en leukste gesprekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws