De Boer over 'zekerheidje' Blind: 'We gaan ervan uit dat hij het gaat halen'

De Boer over 'zekerheidje' Blind: 'We gaan ervan uit dat hij het gaat halen'

14-05-2021 13:14 Laatste update: 13:37
24

Bondscoach Frank de Boer is in het geval van Daley Blind blij dat hij drie extra spelers mag selecteren voor het aankomende EK. De verdediger van Ajax krijgt van De Boer de tijd en ruimte om volledig te herstellen van zijn blessure.

Vrijdagmiddag maakte De Boer zijn voorlopige selectie voor het EK van deze zomer bekend. Blind is één van de geselecteerden en het moet wel heel raar lopen als Blind niet tot de definitieve selectie behoort. De Boer laat in een interview weten dat Blind eigenlijk al een zekerheidje is voor het EK. "We gaan ervan uit dat hij het gaat redden, zelf staat hij er ook heel goed in", begint de bondscoach zijn verhaal.

"Zijn herstel kan een beetje vertraging opleveren, zodat hij gedurende het toernooi inzetbaar is", vervolgt De Boer, die hierbij suggereert dat Blind sowieso in de definitieve selectie zit. "Je weet niet of er een terugslag komt, maar het is in ieder geval niet zo'n ernstige blessure als bij Virgil van Dijk (die al heeft laten weten dat hij niet mee zal gaan, red.)."