'Liverpool bereikt persoonlijk akkoord: vijfjarig contract voor eerste nieuweling'

'Liverpool bereikt persoonlijk akkoord: vijfjarig contract voor eerste nieuweling'

14-05-2021 15:37
13

Liverpool is druk bezig met zijn eerste transfer voor het komende seizoen, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De komst van RB Leipzig-verdediger Ibrahima Konaté leek aanvankelijk van de baan, maar naar verluidt is er toch nog een 'here we go' in de maak.

Konaté wordt al maandenlang aan The Reds gelinkt: volgens Romano heeft hij al een persoonlijk akkoord bereikt en ligt er een vijfjarig contract voor hem klaar op Anfield. De 21-jarige Fransman heeft bij Leipzig echter nog een doorlopende verbintenis die nog afgekocht moet worden.

In die verbintenis is een gelimiteerde transfersom – de schattingen hierover lopen uiteen van 35 tot 41, miljoen euro – opgenomen, maar het lijkt erop dat Liverpool nog een lagere transfersom uit het vuur wil slepen. De huidige nummer vijf van de Premier League werkt echter hard aan het voltooien van de deal.

Konaté kwam werd in 2017 opgepikt bij het Franse Sochaux en staat inmiddels op 94 officiële optredens namens Red Bull Leipzig. Komend seizoen moet hij de gehavende verdediging van Liverpool van extra mogelijkheden voorzien: de onttroonde Premier League-kampioen moet het al bijna het hele seizoen zonder Virgil van Dijk en Joe Gomez – het centrale duo van het kampioensteam – stellen.