Stengs buiten EK-selectie 'grote Oranje' gelaten: 'Je krijgt wat je toekomt'

Stengs buiten EK-selectie 'grote Oranje' gelaten: 'Je krijgt wat je toekomt'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 15:42vr 14-05-2021 om 15:42

Laatste update: vrijdag 14 mei 2021 om 15:42vr 14-05-2021 om 15:42

AZ is ruim vertegenwoordigd in de voorselectie van Oranje in aanloop naar het EK 2020. Marco Bizot, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal maken deel uit van de 34-koppige voorselectie. Calvin Stengs, de schoonzoon van bondscoach Frank de Boer, valt deze keer echter buiten de boot. AZ-trainer Pascal Jansen heeft begrip voor de keuze van De Boer.

"Calvin heeft in de ogen van de bondscoach te weinig afgedwongen en daar kan ik me iets bij voorstellen", wordt Jansen geciteerd door Voetbal International. "Je krijgt wat je toekomt. Eerder dit seizoen leek Calvin de stijgende lijn te pakken te hebben, maar die heeft hij niet weten door te trekken."

Voor Stengs is het een zware dobber dat hij buiten de EK-selectie is gelaten. "Zijn realiteit van vandaag is teleurstelling, maar Calvin moet straks zorgen dat hij goed voor de dag komt bij Jong Oranje", aldus Jansen. Stengs kan met Jong Oranje uitkomen in de knock-outfase van het EK onder 21. Jong Frankrijk is op 31 mei de tegenstander van Jong Oranje in de kwartfinale van het jeugdtoernooi.

"Ik praat altijd al veel met Calvin en we steunen hem uiteraard, maar hij zal uiteindelijk zelf met een antwoord moeten komen", concludeert Jansen. Stengs was dit seizoen bij AZ goed voor zeven competitiedoelpunten en vijf assists in 29 wedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws