Als ik realistisch ben zie ik Nederland geen Europees kampioen worden

"Als ik realistisch ben zie ik Nederland geen Europees kampioen worden"

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 17:51vr 14-05-2021 om 17:51

Wesley Sneijder verwacht niet dat Nederland Europees kampioen wordt. De concurrentie is fors en ook zit het qua blessures niet mee.

Sneijder maakte vijf eindtoernooien mee met het Nederlands elftal en spreekt dus uit ervaring. "Een toernooi is een toernooi. Je moet geluk hebben in de loting en groeien in het toernooi. Als ik realistisch ben zie ik Nederland geen Europees kampioen worden. Ik hoop het wel, maar je moet ook realistisch blijven. Er is genoeg concurrentie", zegt Sneijder in een video van het Algemeen Dagblad.

Hij doelt onder meer op de blessure van Virgil van Dijk. "Je loopt gewoon tegen bepaalde tegenslagen aan. Niet alleen Van Dijk, maar ook Daley Blind die niet fit is. Dat vind ik op dit moment misschien wel de belangrijkste schakel. Ik kijk er echt wel naar uit."

Ook het Oranje-gevoel leeft nog niet echt, maar wat Sneijder betreft komt daar snel verandering in. "We leven nog met bepaalde restricties. Dat zal straks ook zijn, maar we hopen wel dat er een paar versoepelingen zullen komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Nederland Europees kampioen worden?

Ja
14%
Nee
86%
(1422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws