Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, maar geen Willem II op televisie: 'Raar toch?'

Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, maar geen Willem II op televisie: 'Raar toch?'

14-05-2021 21:59
139

De Willem II-fans zijn niet tevreden met de beslissing van ESPN om de wedstrijd van hun club tegen Fortuna Sittard van aanstaande zondag niet live uit te zenden. De televisiezender geeft de voorkeur aan een aantal duels waar er niets meer op het spel staat. 

Ajax is al kampioen, PSV is tweeede, AZ wordt derde en Vitesse vierde. FC Groningen, FC Utrecht en Feyenoord gaan de play-offs om Europees voetbal in. Daar voegt of Sparta Rotterdam of Heracles Almelo zich bij. ESPN heeft ervoor gekozen om de wedstrijden van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ live uit te zenden, terwijl ook sc Heerenveen - Sparta Rotterdam live te zien is. De wedstrijd van Willem II tegen Fortuna Sittard is niet live te zien.

"Raar toch?", begint Jan van den Dries, de voorzitter van de supportersvereniging van Willem II, in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ze kijken naar de grootte van de clubs, niet naar het sportieve belang van de wedstrijden."

De Willem II-fans die hun ploeg willen zien voetballen, moeten dat via een stream via internet doen. "Voor mij is dat wel op te lossen", vervolgt Van den Dries. "Want ik weet hoe ik dat dan kan streamen naar mijn televisie. Maar veel mensen, vooral ouderen, hebben geen idee hoe dat moet. Daar maken ze het op deze manier wel erg lastig voor."