Man City wint van Newcastle na spektakelstuk met zeven goals, hoofdrol Torres

14-05-2021 22:59 Laatste update: 23:05
14

Newcastle United mocht lang hopen op een overwinning tegen Premier League-kampioen Manchester City, maar de ploeg van Pep Guardiola neemt de drie punten mee terug naar Manchester. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 3-4 stand op het scorebord in het St. James Park.

Manchester City, met Nathan Aké in de basis, pakte in de beginfase van het duel meteen het initiatief. Het was echter Newcastle dat op voorsprong kwam. Emil Krafth zette de 1-0 op het bord door de bal achter Manchester City-doelman Scott Carson te werken.

Lang genieten van de voorsprong kon Newcastle echter niet. Nog voor rust draaide City de wedstrijd om. João Cancelo zorgde voor de 1-1, niet veel later maakte Ferrán Torres op prachtige wijze de 1-2. Hij werkte de bal met zijn hak knap achter Newcastle-keeper Martin Dúbravka.

City dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar niets was minder waar. Joelinton mocht aanleggen vanaf de penaltystip, diep in de blessuretijd van de eerste helft. Hij faalde niet en schoot de 2-2 achter Carson.

Na de rust bleef het een spektakel in het St. James Park. Joseph Willock zorgde na ongeveer zestig minuten spelen voor de voorsprong voor de thuisploeg door een rebound binnen te schieten na een penalty, maar genoeg voor de overwinning was het uiteindelijk niet. Torres ontpopte zich tot de absolute matchwinner door met zijn tweede en derde treffer van de avond te zorgen voor een 3-4 overwinning voor City.

Een overwinning was fijn geweest voor Newcastle, maar handhaving is al een feit. Met nog twee wedstrijden te spelen kan de ploeg niet meer ingehaald worden door nummer achttien Fulham. Kampioen Manchester City vergroot de voorsprong op nummer twee Manchester United naar dertien punten.