Gözübüyük hekelt Van Egmond: 'Dat is voor mij geen topsportsituatie'

Gözübüyük hekelt Van Egmond: 'Dat is voor mij geen topsportsituatie'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 07:49za 15-05-2021 om 07:49

Serdar Gözübüyük is dit seizoen volgens het Algemeen Dagblad de beste scheidsrechter van de Eredivisie, maar de leidsman zelf is desondanks allesbehalve tevreden. De 35-jarige leidsman uit in gesprek met het Algemeen Dagblad forse kritiek op scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

Volgens de beoordelingen van het Algemeen Dagblad is Gözübüyük dit seizoen de beste scheidsrechter van de Eredivisie. De arbiter is daar blij mee, maar kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. "De De UEFA heeft mij volop wedstrijden gegeven, drie duels in de Champions League zelfs. Maar in Nederland sta ik maar op zeventien duels in de Eredivisie. Dat is toch te weinig?", steekt Gözübüyük van wal.

De arbiter vindt het aantal wedstrijden aan de lage kant. "Dat is voor mij geen topsportsituatie. In Zeist heerst te veel een cultuur van eerlijk willen verdelen. Die moet nog iets en die moet nog iets. Ik heb gewoon te weinig gefloten. En zo denken meer scheidsrechters over hun situatie."

"Ik floot Feyenoord niet één keer dit seizoen", vervolgt hij zijn verhaal. "Ajax kreeg ik in de competitie slechts eenmaal, uit bij Emmen. En zondag dan Vitesse-Ajax. Ik kreeg geen topwedstrijd, geen Klassieker of een bekerfinale. Of dat komt omdat ik mijn mond opentrek? Dat zou kunnen."

De kritiek van Gözübüyük is overigens al bekend bij Van Egmond. "Ik heb dit intern ook allemaal aangegeven, het is in Zeist geen geheim. Van Egmond bekleedt deze functie al elf jaar, ik heb het gevoel dat een andere aanpak beter zou zijn. En ik weet zeker dat niet alleen ik er zo over denk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws