Heerenveen heeft opvolger van Joey Veerman al in huis: 'Kans acht ik best groot'

Heerenveen heeft opvolger van Joey Veerman al in huis: 'Kans acht ik best groot'

15-05-2021 08:32
58

Volgens oud-speler Geert-Arend Roorda heeft sc Heerenveen de opvolger van Joey Veerman al in huis. Lasse Schöne is in de ogen van Roorda de perfecte vervanger van Veerman op het Friese middenveld.

Het contract van de oud-middenvelder van Ajax loopt af, maar Roorda adviseert Heerenveen om in ieder geval nog één jaar verder te gaan met Schöne. De Deen kan op het middenveld de plek overnemen van Joey Veerman, die na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk vertrek uit Friesland. "De kans dat Joey weggaat acht ik best wel groot en ik denk ook dat het voor hem en de club goed is", vertelt Roorda bij Radio Camatura, de podcast van FeanOnline.

"Ik denk dat Lasse ook prima in de rol van Veerman zou kunnen spelen, al voetbalt hij over het algemeen in een iets kleinere ruimte en houdt hij de bal wat meer bij zich. Ik denk wel dat je in de rol daaromheen wat meer geweld nodig hebt, dus dat je in de as op het middenveld wat fysiek sterke jongens neerzet die in dienst van Lasse willen spelen."

Roorda gunt Veerman een transfer en ziet hem het liefst niet meer terug in de Eredivisie. "Ik hoop wel dat hij naar het buitenland gaat, anders komt hij hier de boel weer verpesten", lacht Roorda. "Het is echt een hele fijne voetballer om te zien", besluit hij zijn verhaal.