Deventenaar Lieftink negeerde broers na promotie Go Ahead: 'Ging het niet over'

Deventenaar Lieftink negeerde broers na promotie Go Ahead: 'Ging het niet over'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 09:08za 15-05-2021 om 09:08

Voor de in Deventer geboren Elmo Lieftink was de 'horroravond' van De Graafschap woensdag extra pijnlijk. De middenvelder van de Superboeren hoopt vurig dat zijn club via de play-offs alsnog promoveert naar de Eredivisie.

De Graafschap wist woensdagavond niet te winnen van Helmond Sport (0-0), waardoor Go Ahead Eagles, dat met 0-1 won van Excelsior, rechtstreeks promoveerde naar het hoogste niveau van Nederland. Voor Lieftink, die geboren is in Deventer, de stad van Go Ahead, was dat extra pijnlijk. Helemaal omdat zijn twee broers hartstochtelijk fan zijn van The Eagles.

"Nee, ik heb ze niet gefeliciteerd", vertelt Lieftink in gesprek met Omroep Gelderland. "Daar ging het ook niet over. Zij hebben mij een berichtje gestuurd en gerespecteerd dat dit voor mij nu heel moeilijk en zuur is. Het is fijn voor hen, dat wel." Lieftink baalt van het feit dat zijn club nog play-offs moet spelen. "We hadden het natuurlijk moeten afmaken. Als we één goal meer hadden gemaakt in één van de laatste drie wedstrijden waren we er geweest."

Zaterdagavond is Roda JC de tegenstander in de halve finale van de play-offs. Lieftink is strijdlustig en denkt dat zijn ploeg zichzelf gaat herpakken tegen de formatie uit Limburg. "Roda heeft zich inderdaad al weken op deze play-offs kunnen richten. Wij hebben er geen rekening mee gehouden. Maar de knop moet gewoon om. We hebben in de competitie twee keer van ze gewonnen. Dat waren prima potten. We moeten het nu nog een derde keer doen."

De Graafschap-Roda JC begint zaterdagavond om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De Graafschap promoveert via de play-offs alsnog naar de Eredivisie

Ja!
16%
Nee, dat zie ik niet gebeuren
84%
(739 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws