'In het begin raakte het me wel als Johan Derksen van alles op tv over me riep'

'In het begin raakte het me wel als Johan Derksen van alles op tv over me riep'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 13:54za 15-05-2021 om 13:54

Laatste update: zaterdag 15 mei 2021 om 13:55za 15-05-2021 om 13:55

Joël Drommel geeft toe dat hij het in het verleden lastig heeft gehad met kritiek van buitenaf. De doelman, die na dit seizoen de overstap maakt van FC Twente naar PSV, wordt in één klap de duurste keeper uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.

Drommel is pas 24 jaar oud, maar maakte al het nodige mee in het professionele voetbal. Zo degradeerde hij met Twente naar de Keuken Kampioen Divisie en kreeg hij kritiek te verwerken van de mannen van Veronica Inside. De sluitpost uit Bussum geeft aan dat het hem allemaal sterker heeft gemaakt.

"Op het gebied van mentale weerbaarheid krijgt PSV een heel ervaren keeper",vertelt Drommel tegen TC/Tubantia. "In het begin raakte het me nog wel als Johan Derksen van alles op tv over me riep, omdat je als jonge jongen ook niet weet hoe je met kritiek moet omgaan. Dat moet je echt leren. Opeens sta je midden in de schijnwerpers en vindt iedereen iets van je. Nu sta ik er boven. Ik vind het vooral vervelend voor mijn ouders, die hebben daar meer last van."

De onderhandelingen tussen Twente en PSV verliepen moeizaam, maar Drommel wist dat alles goed zou komen. "Je wilt je afsluiten van alle transferperikelen en onderhandelingen, maar onbewust heeft het blijkbaar toch invloed op me gehad. Ik denk ook dat dat menselijk is. (...) Nee, ik ben nooit kwaad geweest op FC Twente omdat ik begrijp dat iedereen het beste wil. Ze hebben me altijd voorgehouden dat het goed zou komen. Het is wel bizar dat ik sinds kort de duurste keeper uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws