Sheffield United-spits McBurnie valt Leeds-fan aan na grapje over degradatie

Sheffield United-spits McBurnie valt Leeds-fan aan na grapje over degradatie

15-05-2021 13:00 Laatste update: 13:07
28

Sheffield United-aanvaller Oliver McBurnie ligt onder vuur in Engeland, nadat hij een Leeds United-fan heeft aangevallen op straat. Op internet zijn inmiddels beelden uitgelekt waarin te zien is hoe McBurnie boos richting de Leeds-fan loopt en hem in de haren vliegt.

Het nieuws wordt in Engeland breed uitgemeten. Elliot Wright, de fan van Leeds, zou McBurnie aangesproken hebben nadat die ruzie maakte met zijn vriendin. Dat kon de aanvaller niet waarderen, waarna hij Wright aanviel. Die hield er een blauw oog en wat schrammen aan over. "Ik zag hem ruziën met zijn vriendin", vertelt hij in gesprek met The Sun. "Als grapje zei ik: rustig aan kerel, het kan niet erger zijn dan degraderen."

McBurnie viel Wright vervolgens aan. Het slachtoffer geeft echter aan geen stappen te ondernemen. 'We verschilden van mening op dat moment', geeft de Leeds-fan aan via social media. 'Voor mij is deze zaak gesloten. Ik wens geen verdere actie te ondernemen. Ik wens McBurnie het beste toe in zijn carrière. Het is tijd om naar de toekomst te kijken, niet naar het verleden.'

In de video staat aangegeven dat het om een Sheffield Wednesday-fan gaat, maar Wright is een aanhanger van Leeds United.