Engelse stuntploeg mag met nog twee duels te gaan nog dromen van Europa

15-05-2021 15:34
11

Leeds United maakt met nog twee wedstrijden te gaan nog een kleine kans op plaatsing voor Europees voetbal. De ploeg van Marcelo Bielsa boekte zaterdagmiddag een puike uitoverwinning op Burnley: 0-4.

Het gaat Leeds dit seizoen uitstekend voor de wind. Van degradatiestress is geen moment sprake geweest bij de promovendus van vorig jaar. Bielsa heeft het uitstekend op de rit en verloor niet van de topclubs. Zelfs Europees voetbal zit er nog in, al lijkt dat met nog twee wedstrijden te gaan een lastig verhaal te worden. De achterstand op nummer acht Everton is drie punten.

Leeds won zaterdag bijzonder eenvoudig. Mateusz Klich scoorde pas vlak voor de rust, maar na rust haalden ook Jack Harrison en Rodrigo Moreno (twee keer) de trekker over. Daardoor werd de eindstand bepaald op 0-4.

Leeds heeft nog één winstpartij nodig om zeker te zijn van de tiende plek, al is puntenverlies van de concurrentie ook voldoende.