15-05-2021 17:15 Laatste update: 22:52
27

AS Roma heeft de Derby della Capitale tegen SS Lazio gewonnen. De toekomstige ploeg van José Mourinho zette een grote stap richting Europees voetbal. Brighton & Hove Albion diende West Ham United een nieuwe tegenvaller toe.

AS Roma - SS Lazio 2-0
AS Roma heeft aartsrivaal SS Lazio een gevoelige nederlaag toegediend. Rick Karsdorp begon in de basis bij de 'thuisploeg' en met een goed blok voorkwam hij dat Luis Alberto de score kon openen. Lazio had aanvankelijk het betere van het spel en zag ook een treffer van Vedat Muriqi worden afgekeurd vanwege buitenspel. Het was Roma dat echter het geluk aan zijn zijde had. Henrikh Mkhitaryan sloeg kort voor rust toe na goed voorbereidend werk van Edin Dzeko.

In de tweede helft hield AS Roma vooral tegen, maar echt in de problemen kwam het niet. Elf minuten voor tijd zorgde Pedro zelfs voor de beslissing. De Spanjaard schoot knap raak van afstand. I Giallorossi is nu bijna zeker van de zevende plek en daarmee Europees voetbal, zij het in de Conference League. SS Lazio zag zijn laatste kans op Champions League-deelname in rook opgaan en doet volgend jaar mee aan de Europa League.

Brighton & Hove Albion - West Ham United 1-1
West Ham United glijdt steeds verder af in de Premier League. The Hammers speelden met 1-1 gelijk tegen Brighton & Hove Albion, waar Joël Veltman en Davy Pröpper met blessures ontbraken. West Ham voerde de boventoon voor rust, maar kreeg de bal niet in het doel. In de tweede helft beet ook Brighton meer van zich af en zes minuten voor tijd leek Danny Welbeck het duel te beslissen: 1-0. Benrahma redde alsnog een punt voor West Ham, dat nog wel zesde staat, maar Tottenham Hotspur en Everton kunnen op gelijke hoogte komen.

Genoa - Atalanta 3-4
Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis leek Atalanta aanvankelijk een gemakkelijke overwinning te boeken. Bij rust stond het al 0-3 voor de bezoekers, door goals van Duván Zapata, Roeslan Malinovski en voormalig Heracles- en Vitesse-speler Robin Gosens, die met een kopbal scoorde. In de tweede helft maakte Eldor Shomurodov de 1-3 namens de thuisploeg. Snel daarna zorgde Mario Pasalic ervoor dat de marge weer drie werd. Vervolgens kwam Genoa echter nog terug in de wedstrijd, door goals van Goran Pandev en opnieuw Shomurodov: 3-4. Atalanta gaf de overwinning in de slotfase echter niet meer uit handen.

Door de overwinning kan Atalanta niet meer buiten de top-vier vallen in de Serie A. Nummer vijf Juventus kan weliswaar in punten gelijk komen, maar Atalanta heeft het voordeel in het onderlinge resultaat.

Rangers - Aberdeen 4-0
In Schotland heeft Rangers ook haar laatste competitieduel gewonnen. Een eigen goal van Joe Lewis en 'normale' doelpunten van Kemar Roof (twee keer) en Jermain Defoe zorgden voor de 4-0 eindstand. Rangers was al langere tijd kampioen, maar de formatie van Steven Gerrard heeft zaterdag door de winst tegen Aberdeen ook geschiedenis geschreven. Rangers heeft namelijk het hele seizoen geen competitieduel verloren. Dat lukte een Schotse ploeg één keer eerder: Celtic in het seizoen 2016-2017.