Wormuth 'totaal verrast' door Heracles-selectie: 'Dan denk je niet aan play-offs'

Wormuth 'totaal verrast' door Heracles-selectie: 'Dan denk je niet aan play-offs'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 18:05za 15-05-2021 om 18:05

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth had aan het begin van dit seizoen 'totaal niet' verwacht dat zijn ploeg serieus kans zou hebben om de play-offs te halen. Heracles zou op dit moment de nacompetitie voor een Europees ticket nét niet halen, maar er staat nog één Eredivisie-speelronde op het programma.

Wormuth vertelt eerlijk dat hij aanvankelijk totaal niet had verwacht dat hij met Heracles de play-offs in kan gaan. "Nee, totaal niet", laat de zestigjarige Duitser optekenen door TC/Tubantia. "We begonnen niet makkelijk. In de eerste fase hadden we problemen met de verdediging en scoorden we niet. Als je met 4-0 verliest van Willem II denk je echt niet aan de play-offs, maar: we moeten in de Eredivisie blijven."

In januari begon het volgens Wormuth echter te draaien bij Heracles. "Spelers die in het begin in de basis stonden, kwamen op de bank terecht. Nu is er een mix en zijn sommigen weer teruggekeerd in de basis", vertelt de trainer, die de selectie vervolgens een compliment maakt. "De spelers hebben zich enorm ontwikkeld dit seizoen, dat is mooi om te zien. We hebben een negatief doelsaldo en maken nog steeds kans op plek acht, dat is een groot compliment waard."

Heracles staat momenteel op doelsaldo achter op Sparta. De Rotterdammers bezetten de laatste plek die recht geeft op de play-offs. Heracles moet een gat van zes doelpunten goedmaken, óf hopen op puntenverlies van Sparta. De Almeloërs spelen hun laatste wedstrijd tegen AZ, terwijl Sparta het op zal nemen tegen sc Heerenveen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws