NAC maakt einde aan Eredivisie-droom van Volendam met ruime zege

15-05-2021 18:24 Laatste update: 18:26
100

NAC Breda heeft overtuigend de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie bereikt. De ploeg van trainer Maurice Steijn was in het Rat Verlegh Stadion met 4-1 te sterk voor FC Volendam.

NAC kwam na ruim een halfuur op voorsprong via Kaj de Rooij, die bij de tweede paal fraai een voorzet van Robin Schouten afrondde. Volendam liet vervolgens een enorme kans op de 1-1 onbenut. Samuele Mulattieri stuitte van dichtbij op keeper Nick Olij, waarna ook Boy Deul en Ibrahim El Kadiri de bal er niet in kregen. De Brabanders kwamen verder echter nauwelijks in de problemen en gingen met een voorsprong rusten.

In de tweede helft leek Volendam even beterschap te tonen, maar het werd al snel 2-0. Adiléhou schoot van dichtbij raak na een hoekschop. NAC deelde na 65 minuten de genadeklap uit. Lewis Fiorini schoot na een knappe dribbel raak. In de slotfase deed Samuele Mulattieri nog wel iets terug, maar het slotakkoord was voor Michaël Maria, die de 4-1 maakte. Daar bleef het bij, mede doordat invaller Francesco Antonucci in blessuretijd een strafschop miste.

NAC, de nummer vijf van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen, neemt het in de volgende ronde op tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk buurman Willem II of FC Emmen.