Van Aken laat Engeland achter zich en tekent in Jupiler Pro League

Van Aken laat Engeland achter zich en tekent in Jupiler Pro League

15-05-2021 18:34
12

Joost van Aken zet zijn loopbaan voort in de Belgische Jupiler Pro League. De 27-jarige Nederlander verruilt Sheffield Wednesday voor Zulte Waregem, zo maken de clubs zaterdag bekend.

Van Aken bleef dit seizoen tot dusver steken op zeventien optredens in het Championship. Zijn contract bij Sheffield Wednesday loopt deze zomer af, waardoor hij transfervrij de overstap kan maken naar Zulte Waregem. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in België.

De linksbenige centrale verdediger beleefde zijn doorbraak bij sc Heerenveen, waarna Sheffield hem in 2017 voor zo'n drie miljoen euro overnam. De Engelsen verhuurden hem vorig seizoen aan VfL Osnabrück, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Deze jaargang was Van Aken, die in de jeugd ook voor Ajax speelde, opnieuw niet zeker van een basisplaats.

"De gesprekken die ik had met sportieve staf en de mensen van de club gaven mij meteen een goed gevoel", vertelt Van Aken over zijn nieuwe werkgever. "Ik kijk uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s