Lang toont 'vervelend gedrag': 'Sprankels waarom Ajax hem enfant terrible vond?'

Lang toont 'vervelend gedrag': 'Sprankels waarom Ajax hem enfant terrible vond?'

15-05-2021 22:28
189

Noa Lang heeft zich bij Club Brugge ontpopt tot één van de beste spelers in de Jupiler Pro League, maar de laatste weken gaat het moeizaam. Dat ziet ook de Belgische sportverslaggever Filip Joos, die vindt dat de oud-Ajacied gefrustreerd rondloopt.

De voorbije weken kwam Lang een paar keer negatief in beeld, onder meer door akkefietjes in de duels met Royal Antwerp FC en misbaren na een vroege wissel. "Zien we stilaan sprankels van waarom ze Lang bij Ajax een 'enfant terrible' vonden?", vraagt analist Joos zich af in de podcast 90 minutes.

Voor dat stempel is het wellicht wat snel, maar Joos oordeelt wel dat de 21-jarige aanvaller niet goed in zijn vel zit bij Club Brugge. "Ik vond zijn gedrag op het veld soms wat vervelend", geeft hij aan. "Mentaal had/heeft hij het wat lastig." Zo pakte Lang tot speeldag dertig van de reguliere competitie slechts vier gele kaarten. In de laatste zes duels evenaarde hij dat aantal al. 

Club Brugge verkeert niet in goeden doen in de play-offs om het kampioenschap in België. De titelhouder verloor vorige week met 3-0 van KRC Genk en speelde donderdag doelpuntloos gelijk tegen Antwerp. In beide duels ging Lang op de bon.