Almere City gaat keihard kopje onder: NEC naar halve finale play-offs

15-05-2021 22:48
177

NEC heeft hard uitgehaald in het play-off-duel met Almere City. De Nijmegenaren waren met liefst 0-4 te sterk voor De Zwarte Schapen.

Almere City streed lang mee om directe promotie in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl NEC zich als nummer zeven voor de play-offs plaatste. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk leek al na zeven minuten de eerste klap uit te delen, maar een goal van Thomas Verheydt werd afgekeurd omdat de VAR hands van Ryan Koolwijk constateerde. NEC kon na 23 minuten dankbaar profiteren, toen arbiter Kevin Blom een strafschop gaf vanwege een overtreding op Javier Vet. De inzet van Jordy Bruijn werd echter gekeerd door doelman Michael Woud.

Na 36 minuten kon NEC alsnog juichen, met dank aan de defensie van Almere City. Na een snel genomen vrije trap raakte Steve Tunga de bal wel, maar daardoor bracht hij Jonathan Okita in stelling: 0-1. Die goal was enigszins tegen de verhouding in, maar gaf de Nijmegenaren wel vleugels. Vier minuten later mocht Bruijn weer een penalty nemen na een een overtreding van Thomas Verheydt op Rens van Eijden. Dit keer scoorde de middenvelder wél: 0-2.

Almere City was in de tweede helft niet meer bij machte om een verrassing af te wenden tegen het sterk verdedigende NEC. Vet zette twintig minuten voor tijd de 0-3 op het scorebord en Okita maakte de vernedering compleet na een flater van Woud: 0-4. Het was een grote deceptie voor Almere City, maar NEC staat in de halve finale van de play-offs. Daarin is Roda JC de tegenstander.