Nederlandse goalie houdt Lewandowski van record: 'Niet overdrijven, wel heerlijk'

Nederlandse goalie houdt Lewandowski van record: 'Niet overdrijven, wel heerlijk'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 07:59zo 16-05-2021 om 07:59

SC Freiburg-keeper Mark Flekken moest zaterdag één keer toestaan dat Bayern München-spits Robert Lewandowski het net kon vinden. De Pool evenaarde met doelpunt nummer veertig van dit seizoen het record van Gerd Müller, maar verder dan die ene treffer kwam hij niet. 

Flekken, de Nederlandse goalie van Freiburg, wist Lewandowski een aantal keer knap af te stoppen. Het zorgt ervoor dat de Bayern-spits het record van Müller nog niet alleen in handen heeft. "Het is altijd fijn om een paar balletjes tegen te houden tegen zulke gasten", begint Flekken in gesprek met ESPN. "Alleen heeft een spits als Lewandowski wel de kwaliteit om er 'gewoon' eentje in te prikken."

De Poolse spits benutte een penalty, maar Flekken wist in het restant van de wedstrijd een aantal pogingen van Lewandowski tegen te houden. "Ik wil niet overdrijven, maar het is wel heerlijk dat je het tegen kan houden. Het werkt wel een beetje als motivatie, als je de keeper kan zijn die dat record uit kan stellen", vertelt Flekken.

Lewandowski heeft nog één wedstrijd om het record van Müller te verbreken. Volgende week zaterdag neemt Bayern het in eigen huis op tegen FC Augsburg. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen voor Der Rekordmeister.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws