ARA: dagen Koeman zijn geteld, Xavi begint onderhandelingen met Barça

ARA: dagen Koeman zijn geteld, Xavi begint onderhandelingen met Barça

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 09:10zo 16-05-2021 om 09:10

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 11:30zo 16-05-2021 om 11:30

FC Barcelona heeft de knoop doorgehakt: Ronald Koeman moet na dit seizoen plaatsmaken voor Xavi. Dat meldt althans het Catalaanse dagblad ARA. De huidig coach van het Qatarese Al-Sadd zou inmiddels in onderhandeling zijn met Blaugrana.

Volgens ARA wordt in het diepste geheim met Xavi gesproken, uit respect voor Koeman, maar desondanks heeft het nieuws de selectie van Barça bereikt. De clublegende gaat ergens in de komende dagen om tafel met voorzitter Joan Laporta. Daarin zal de voormalig middenvelder laten weten wie hij in zijn technische staf wil en hoe hij de medische en methodologie-afdeling wil indelen. Ook de voorwaarden van zijn contract bespreekt Xavi met Laporta.

Daarnaast voerde de 133-voudig Spaans international reeds gesprekken met Mateu Alemany, directeur voetbalzaken in Camp Nou. Zij bespraken de invulling van de selectie voor komend seizoen. Vooral de toekomst van Lionel Messi is een belangrijk onderwerp. De Argentijnse ster vertolkt een prominente rol in de plannen van Xavi, wiens terugkeer zou worden toegejuicht door zijn voormalige ploeggenoten.

De berichtgeving van ARA is enigszins opvallend. Xavi verlengde begin deze week nog zijn contract bij Al-Sadd, maar dat wordt nu omschreven als een 'strategische zet'. In de verbintenis is een clausule opgenomen, waardoor hij op ieder moment naar Barcelona kan vertrekken. 'Alle wegen leiden naar Xavi', zo benadrukt de Catalaanse krant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Barça kan het niet maken Koeman te laten gaan

Eens
79%
Oneens
21%
(10341 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws