Drama voor De Graafschap: 'Keihard, dit hebben we niet zien aankomen'

Drama voor De Graafschap: 'Keihard, dit hebben we niet zien aankomen'

16-05-2021 09:25
97

De Graafschap-trainer Mike Snoei denkt niet aan opstappen na een horrorweek. De Superboeren zagen in een week tijd de kansen op promotie naar de Eredivisie volledig in rook opgaan.

Ook na de pijnlijke nederlaag tegen Roda JC (2-3) in de play-offs, wil Snoei aanblijven. "Daar gaan anderen over, maar als het aan mij ligt ga ik gewoon door", zegt de coach, die nog een doorlopend contract heeft, tegen Omroep Gelderland.

Nu promotie uitblijft, zal wel een grondige evaluatie volgen. "We zijn niet geslaagd voor de opdracht, dus moet je daar goed naar kijken. Waarom is het niet gelukt. Maar daar is het nu te vroeg voor. We moeten dit eerst even afwerken", aldus Snoei. "Het is een hele zware, keiharde klap. Ik wist ook niet wat ik moest zeggen tegen mijn collega's in de trainerskamer. Dit hebben we niet zien aankomen."

"Het is heel zuur", vervolgt Snoei. "Als je op doelsaldo directe promotie misloopt en tegen Jong Ajax en Helmond Sport zoveel opgelegde kansen krijgt. Dat is met geen pen te beschrijven. Het hele seizoen sta je op de tweede plaats. Soms is het ook ongrijpbaar waarom iets niet lukt. We waren er gewoon heel dichtbij."

"We hebben een karrevracht aan punten gehaald. Met 77 is dat normaal gesproken genoeg voor promotie", verzucht Snoei.