Breaking news

Feyenoord rondt vijfde zomerdeal af: Oostenrijks international beoogde Abwehrchef

Vrees voor 'frustratie' bij Frenkie de Jong: 'Barça-leider wil net als Messi meer'

Vrees voor 'frustratie' bij Frenkie de Jong: 'Barça-leider wil net als Messi meer'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 09:57zo 16-05-2021 om 09:57

Frenkie de Jong mist zondag door een schorsing zijn eerste La Liga-duel van dit seizoen als FC Barcelona het opneemt tegen Celta de Vigo. Het tekent volgens AS zijn importantie voor de ploeg van coach Ronald Koeman, maar de 24-jarige middenvelder zou niet helemaal tevreden zijn.

'De frustratie van De Jong', kopt de Spaanse sportkrant. Het heeft alles te maken met het feit dat Barça de laatste weken zijn eigen glazen ingooide in de titelstrijd in de Primera División. 'Hij heeft zijn groei niet hand in hand zien gaan met die van de ploeg. Hij wil net als Lionel Messi een competitiever team', zo klinkt het.

De oud-Ajacied miste dit seizoen pas twee wedstrijden. Koeman gaf hem rust in het Champions League-duel met Dinamo Kiev op 24 november en in het bekertreffen met Cornellà op 21 januari. In alle andere wedstrijden kwam De Jong in actie. Zo speelde hij tot dusver mee in alle 36 competitieduels en maakte hij in 29 wedstrijden de negentig minuten vol. Daarnaast miste hij nog geen minuut in Oranje.

AS ziet dat De Jong met vijftig officiële duels, zeven goals en acht assists de laatste stap heeft gezet bij Barça. Na een aanpassingsjaar drukt de middenvelder nu zijn stempel op het Catalaanse spel, precies zoals Koeman aan het begin van het seizoen van hem verwachtte. 'Zijn prachtige prestatie in de bekerfinale vatte zijn ontwikkeling samen, hij is een totale middenvelder, één van de beste in Europa vandaag de dag.'

Daar wringt tegelijkertijd de schoen, weet AS. 'De Jong wil meer. Spelers als De Jong, die van wereldklasse zijn, willen net als Messi een competitief team. Als dat niet lukt, dan zou hij zomaar ongeduldig kunnen worden. Voorlopig zal hij echter aan 2021-2022 beginnen als één van de leiders van Barça.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Frenkie de Jong één van de beste middenvelders van Europa?

Ja
86%
Nee
14%
(3225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws