De Ligt bekent: 'Soms word ik wel eens uitgelachen bij Juventus'

De Ligt bekent: 'Soms word ik wel eens uitgelachen bij Juventus'

16-05-2021 11:15
47

Matthijs de Ligt merkt dat het voetbal in Italië veel intenser wordt beleefd dan in Nederland, maar de verdediger van Juventus is wars van sterallures. De Oranje-international blijft zichzelf, vertelt hij in een interview met de Volkskrant.

"Ik ben gewoon niet zo van de dure merkkleding. Ik ben Matthijs, ik ben mezelf en mij ga je niet in een maatpak naar de training zien gaan, zo simpel is het", aldus De Ligt. "Mijn beroep is voetballer. Ik wil een ster zijn op het veld. Soms word ik wel eens uitgelachen op de club om wat ik aan heb. Dat maakt mij niet uit. Zolang ik me goed voel met hoe ik me gedraag en kleed, ben ik tevreden. Het belangrijkste is op het veld goed presteren, dan respecteren ze je veel meer dan wanneer je bepaalde kleding aan hebt."

De Ligt merkt dat voetballers in Italië nog veel meer op een voetstuk staan. "Of je het nou goed of slecht doet; je blijft een held voor de supporters. Ze kijken hier zo op tegen voetballers. In Nederland was ik een normale jongen die toevallig voetbal speelt. In Italië sta je als voetballer boven de maatschappij. Zo word je hier neergezet. Ik vind die waardering mooi, maar het is ook prettig om in Nederland wat ongestoorder over straat te lopen."