LIVE: feest in Tilburg, Willem II ook volgend seizoen in Eredivisie (gesloten)

LIVE: feest in Tilburg, Willem II ook volgend seizoen in Eredivisie (gesloten)

16-05-2021 13:00 Laatste update: 16:30
338

De laatste beslissingen in de Eredivisie vallen zondagmiddag vanaf 14.30 uur. Vooral voor Willem II, FC Emmen, Sparta en Heracles Almelo staat er nog veel op het spel tijdens de laatste speelronde.

Sparta en Heracles strijden om plek acht en daarmee het laatste ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Beide teams hebben momenteel 44 punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Rotterdammers. De ploeg van coach Henk Fraser neemt het op tegen sc Heerenveen. De Heraclieden moeten op bezoek bij AZ, dat alleen in theorie nog de tweede plaats van PSV zou kunnen overnemen. De Eindhovenaren treffen FC Utrecht.

De kaarten bovenin de Eredivisie zijn sowieso wel geschud. Ajax kroonde zich al tot landskampioen en gaat op bezoek bij Vitesse, dat al zeker is van plek vier. Ook nummer vijf Feyenoord speelt tegen RKC Waalwijk om des keizers baard. Onderin is het nog wel razendspannend, maar de Waalwijkers zijn bijna veilig. Willem II en FC Emmen lijken uit te gaan maken wie nacompetitie moet spelen. 

De Tilburgers hebben slechts één puntje meer dan nummer zestien Emmen, dat moet afrekenen met het reeds gedegradeerde VVV-Venlo. Willem II neemt het op eigen veld op tegen Fortuna Sittard.