'We hebben maximaal gepresteerd met PSV, die credits moet je Ajax wel geven'

'We hebben maximaal gepresteerd met PSV, die credits moet je Ajax wel geven'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 13:12zo 16-05-2021 om 13:12

Toon Gerbrands denkt dat de tweede plaats dit seizoen het maximaal haalbare was voor PSV. Ajax werd kampioen en de algemeen directeur van de Eindhovenaren wil dan ook alle credits aan de club uit de hoofdstad geven.

Trainer Roger Schmidt gaat met zijn elftal tweede worden en een ticket voor de voorronde van de Champions League pakken. Een prima prestatie, zo oordeelt Gerbrands. "We hebben dit seizoen maximaal gepresteerd omdat je Ajax de credits moet geven", zegt hij in een groot interview met de NOS. "Ze hebben vanaf 2018 het roer omgegooid en dat betaalt zich in deze jaren uit. Wij hebben niet kunnen aanhaken, dus in alle redelijk moet je zeggen dat dit het maximale was."

Toch ziet de PSV-directeur de toekomst voor zijn club met vertrouwen tegemoet. Voor Amsterdamse hegemonie is hij niet bang. "We hebben iets in gang gezet dit seizoen en staan nu in de positie dat we de tweede plaats kunnen halen, dat we ons doel om Europees te overwinteren behaald hebben en dat we in de beker uitgeschakeld zijn door de winnaar. Dat laat zien dat we stappen gemaakt hebben en op koers zijn om weer prijzen te winnen."

De Eindhovenaren sluiten het seizoen zondagmiddag af met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. De tweede plaats kan alleen theoretisch nog verspeeld worden, maar dan moet een doelsaldoverschil van tien ten opzichte van AZ uit handen worden gegeven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws