Getergd Emmen treft onthoofd VVV: geen trainer en geen Giakoumakis

Getergd Emmen treft onthoofd VVV: geen trainer en geen Giakoumakis

16-05-2021 13:33
24

Het al gedegradeerde VVV-Venlo moet het in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen stellen zonder hoofdtrainer Jos Luhukay en topscorer Giorgos Giakoumakis. Dat is goed nieuws voor tegenstander FC Emmen, dat nog voor plek vijftien strijdt.

Luhukay is in de afgelopen dagen in contact geweest met een positief getest iemand, waardoor hij in thuisquarantaine zit en de wedstrijd aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Zijn taken zullen worden overgenomen door assistenten Jay Driessen en Mark Luijpers.

Ook Giakoumakis is niet van de partij. De Griekse topscorer van de Eredivisie heeft een schouderblessure en zal dus op 26 competitiedoelpunten blijven staan. De kans dat hij op de doelpuntenranglijst wordt ingehaald is nihil, want naaste belager Donyell Malen heeft op dit moment 19 goals op zijn naam staan.

Omdat VVV het ook nog eens moet stellen zonder eerste doelman Thorsten Kirschbaum, zal FC Emmen met veel vertrouwen uitzien naar de wedstrijd in De Koel. De ploeg uit Drenthe moet winnen om in de Eredivisie te blijven en is dan nog afhankelijk van het resultaat bij Willem II tegen Fortuna Sittard.