FC Emmen reageert op ophef en wijst naar ESPN: 'Misschien op ideeën gebracht'

FC Emmen reageert op ophef en wijst naar ESPN: 'Misschien op ideeën gebracht'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 13:54zo 16-05-2021 om 13:54

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers heeft zondagmiddag gereageerd op het nieuws waarin zijn club een hoofdrol speelt. De nummer zestien van de Eredivisie kan zich bij een zege op VVV-Venlo direct handhaven in de Eredivisie, maar is wel afhankelijk van het resultaat van Willem II-Fortuna Sittard.

Fortuna heeft inmiddels bevestigd dat Emmen een aanmoedigingspremie had aangeboden. "Er is wel wat geroezemoes geweest. De vraag is van beide kanten bij de directies neergelegd. Daar is duidelijk antwoord gegeven dat het gewoon niet mag", verduidelijkt Lubbers voor de microfoon van ESPN. "Toen is het ook gestopt."

Volgens Lubbers is het dus een storm in een glas water geweest. De voorzitter wijst bovendien naar ESPN. "Ik denk dat het te maken heeft met die wedstrijd De Graafschap-Helmond Sport (waarin de gasten nergens meer om speelden, maar wél De Graafschap van promotie af hielden, red.). Daar werd bij jullie in de uitzending iets over gezegd. En ik denk dat daar misschien wel contact ontstaan is met de spelers", aldus de voorzitter. "Maar de vraag is gewoon openlijk door de jongens neergelegd. Maar het mag gewoon niet, punt. Dan heeft het ook geen gevolgen verder."

'Misschien op ideeën gebracht'
"Ik heb het niet gehoord van de jongens zelf, maar ik denk zelf wel dat wat er tijdens die tv-uitzending van De Graafschap-Helmond werd gezegd, mensen misschien op ideeën heeft gebracht. Maar dat is wat ik zelf denk", sluit Lubbers af.

FC Emmen begint als nummer zestien aan de laatste speelronde en treedt tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo aan. Willem II heeft één punt meer en speelt tegen nummer tien Fortuna Sittard, dat alleen theoretisch gezien nog play-offs kan halen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Wie gaat de play-offs in?

Willem II
39%
FC Emmen
61%
(720 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws